O meni

Malo premora nič ne škodi, porajajo se nove ideje in zgodbe.
Zgodovina je včasih suhoparna in nič kaj zanimiva, brez nje pa bi bilo spet pusto…zato kronologija Ksenije, o kateri se piše
Prvih pravljicnih sedem let:
Rojena 1960,v glavnem mestu Prekmurja v Murski Soboti, ,,edinka v vseh pogledih in v srečnem gnezdu ob starših, teti Aci,bakici in mojem junaku dedku,ki mi je bil največji  frajer vseh časov. ..dnevi prelepi ,ki pa so na žalost imeli že prve strele bolezni…sedemkrat močno vnetje ušes in pri dveh letih vnetje trebušne slinavke ,takrat so me prvič zdravniki odpisali,toda moja močna volja je zmagala.
Preselimo se v Dravograd.
Koroška ,ki jemlje dih s svojo lepoto mogočnih hribov,zeleno Dravo in podnebjem,ko še ves, kdaj je zima in poletje….letni časi, ki jih marsikdo kje po svetu več ne poznajo…Lepo je v tej naši Sloveniji. ..šola in ljubezni,prijatelji in znanci. ..Nič več nisem edinka,dobila sem sestro…imam jo zelo rada , ljubosumnost naju včasih razdvaja…prava sestrska ljubezen..hihi.
Zdravje mi služi in se imam super…prehaja v obdobje velike pravljice s princem na traktorju iz Šentjanža. Ne boste verjeli,toda bil je opazen že v osnovni šoli.
Želja po otroku se nama poraja zelo hitro in…V 22 letu prva žalost. .po treh mesecih prvi splav in tako se ponavlja vsako leto…7 splavov ,ena izven maternica nosečnost, …potem ne zanosim več in preživim grozne mesece zdravljenja z antibiotiki (utice in epice) ki jih vbrizgavajo skozi nožnico. ..bolečina in žalost vse v enem…Šele po 9 letih ugotovijo ,da imam maternico s prekatom in operacija v ljubljanski kliniki…Nič več ne zanosim…toda lev kot sem ..zahtevam umetno oploditev ….to je bilo obdobje 11 let ,ki je bilo eno samo prehajanje iz žalosti v veselje…325 dni bolnice…
Iz trme se razvije sreča. ..zahtevam umetno oploditvijo, zanosim julija 1991 in od ležim v bolnici do 10.februarja 1992…240 dni …desni bok,nič ne vstanem…še strikam na desnem boku…za to moraš biti malo nor…Nič ne misliš, samo da mine ,da upaš na falota, ki raste v tebi…Moj mali nedonošenček poplača vsako sekundo trpljenja že 24 let ..moje sonce in moj ponos.
RADA TE IMAM IZ SRCA!
Sledijo srečni dnevi,meseci in leta…odprem kozmetični salon in pravljica traja ,koliko smeha doma ,v salonu,med prijatelji…pikniki in zabave…polno življenje.
2004…junij…pa sledi prvič operacija desne dojke…kakšno veselje so imeli doma,ker je bil izvid negativen…jaz ne praznujem…nisem srečna …čutim, da to ni to…2006…oktober pa slabo počutje, se nog ne morem premaknit, sprehod mi povzroča tak napor,zadihanost, brezvoljnost,zaspanost…Ne delujem..herpesi se ponavljajo nonstop..
Pregled krvi,ginekološki, internisticni,,,mamografija    .
 NIČ !
Hvala dr.FLORJANCIC in dr.RAINER da sta bila vztrajna. ..Šele ultrazvok pokaže spremembo…Spet desna dojka,ne tipa oblika raka…
Operacija…odstranitev  dojke in podpazdusne bezgavke…
In na kratko:
Kemoterapija,odstranitev jajčnikov in maternice,…hormonska terapija.
Sedaj traja moj boj že 10 let,januarja 2007 so mi dali 3 mesece življenja. ..in tako živim iz ene terapije v drugo,brez las in nohtov,,iz slabosti v nemoč. ..pa spet se dvignem kot ranjena žival v nebo…kostne metaztaze od 2009…Te so tako moteče, vendar vstrajnost. ..joga,pilates, dihalne vaje in meditacija. ..se hodim…Vsi se čudijo, toda jaz živim, ker sem tu z vami.
Jeterne metastaze september 2015…slika v decembru pogubno. ..markerji 3600…se vam sanja koliko je to????
Midva za 5 mesecev v najin objem sreče. ..sedem tednov potovanja po Aziji nama da novo poglavje življenja. ..
Ponovna že 7 .vrsta kemoterapije in moja želja biti tu…markerji padli na 670 in jetra dobivajo moč.
VEDI,SPLAČA SE,
ŽIVET IN DIHAT ..
SVET IN ŽIVLJENJE JE TAKO ZELO LEPO…
SPLAČA SE.
RADA VAS IMAM,KER SMO VSI MI TU ZATO,
KER SMO SREČNI, ČE ZNAMO SREČO DELIT.
Moja pot se še piše, vzami si čas in mi sledi, za vspodbudo, ko ti bo hudo ….in boš mislila..da si sam,sama…nisi…malo se ozri in stisni roko sosedu…cmok

eno leto preden sem zbolela

Komentiraj